L’Audiència Pública als nois i noies de Barcelona és una forma de participació, d’àmbit ciutat i també de districtes, a través de la qual, l’alumnat de 6è de primària, secundària i educació especial, assumeix compromisos i fa propostes a l’Ajuntament de la ciutat i a la ciutadania. D’aquesta manera, la ciutat dóna veu als ciutadans i ciutadanes més joves i els permet educar-se en la pràctica de la participació cívica.
Organitzada per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i, enguany, amb el suport de l’equip municipal del pla “Barcelona, ciutat refugi”, l’edició d’aquest curs proposa fer una reflexió exhaustiva i formativa sobre els desplaçaments forçats de persones i el paper de les ciutats en l’acollida d’aquestes persones.
L’objectiu és que els joves esdevinguin actors polítics de la ciutat i formulin compromisos i recomanacions de millora viables que puguin canalitzar i aplicar el pla municipal “Barcelona, ciutat refugi”.

Instruccions per al professorat: per participar amb el teu grup classe a la redacció del Manifest, visita les pàgines corresponents a cada sessió del material pedagògic i penja-hi les aportacions! Veuràs el llistat de pàgines al menú de l'esquerra.